Netværksdækning


Det er afgørende at der er en god dækning på dit Mobile Bredbånd. Vores Mobile Bredbånd er koblet på Telia netværket, hvor 4G dækker 95 % af den danske befolkning. 

Se dækning på Telia

Mit Tele benytter et datanet med både EDGE, 3G og 4G. Det hurtigste netværk er 4G, der dækker 95 % af den danske befolkning. Hvis du befinder dig et sted udenfor 4G eller 3G dækning vil dit mobile bredbånd automatisk slå over på EDGE-netværket som har en lavere hastighed i forhold til 4G og 3G netværket.

Nedlukning af 3G

I forbindelse med udfasningen af 3G netværket, flytter vi den efterhånden begrænsede 3G trafik over på 2G, 4G og 5G netværket, der leverer langt hurtigere datahastighed. For de kunder, som stadig har en 2G eller 3G telefon, sikrer vi fortsat taleservice på 2G.

Læs mere om udfasningen af 3G

Netværk på Mobilt Bredbånd

Vores Mobilt Bredbånd kører på et netværk med fire teknologier, som er vist nedenfor. Netværk er vist med den forventet download hastighed som er den forventet hastighed for Mobilt Bredbånd leverer på det pågældende netværk (ved udendørs brug).

  • 4G: 17 Mbit/s - 71 Mbit/s
  • Turbo 3G: 1 Mbit/s - 6 Mbit/s
  • EDGE: 150 kbit/s
  • GPRS: 30-40 Kbit/s

Med Mobilt Bredbånd fra Mit Tele har du på 4G en forventet downloadhastighed på mellem 17 Mbit/s og 71 Mbit/s. Du kan forvente uploadhastighed mellem 5 Mbit/s og 43 Mbit/s. 

Læs mere om de forskellige netværk her.

Forhold der kan have indflydelse på hastigheden

Når du har Mobilt Bredbånd kan hastigheden variere. Du vil opleve at hastigheden variere i forhold til hvad du teoretisk vil kunne opnå. De oplyste hastigheder er teoretiske, dvs. den maksimale hastighed, som netværket kan levere, under optimale forhold. Der er flere faktorer, som kan forstyrre og dæmpe signalet, så den reelle hastighed er lavere end den teoretiske.
Forhold der har indflydelse på signalet: 

  • Skove og større bakker kan dæmpe signalet fra sendemasten.
  • Bygninger med meget beton, metal eller energiglas kan dæmpe signalet fra sendemasten.
  • Signalstyrken og dermed hastigheden på nettet er afhængig af afstanden til sendemasten.
  • Hastigheden på nettet påvirkes af antallet af brugere på den samme sendemast.