Nyttige rejsetips


Nyd din ferie med mobiltelefonen

Mit Tele opfordrer dig til at kontakte kundeservice, såfremt du skal bruge data/gprs via din mobil i udlandet. Der er nemlig risiko for at dette kan blive en dyr oplevelse.

Læs her og få nyttige rejsetips, så du trygt kan tage din mobiltelefon med til udlandet - uden at få en forskrækkelse over regningen.

Når du bruger din mobiltelefon i udlandet, betaler du både for de kald, du selv foretager, og de kald du modtager. Det skyldes, at den der ringer til din mobiltelefon ikke kan vide, at du er i udlandet.

Strand_web

Overblik - hvem betaler for hvad?

Hvem betaler for opkaldene/sms?

Opkald i udlandet til Danmark

Du betaler for hele samtalen. Prisen afhænger af hvilket land, du befinder dig i.

Opkald modtaget i udlandet fra Danmark

Den der ringer til dig fra Danmark betaler dansk minuttakst til den danske grænse. Du betaler for at modtage opkaldes fra den danske grænse til det land, hvor du befinder dig. Prisen afhænger af hvilket land, du befinder dig i.

Opkald i udlandet til dansk mobiltelefon i samme udland

Opkaldet transporteres fra udlandet til Danmark og så tilbage til udlandet igen, og derfor betaler begge udlandstakst.

Du betaler for opkaldet fra udlandet til Danmark. Prisen afhænger af hvilket land, du befinder dig i.

Modtageren (der også er i udlandet) betaler for at modtage opkaldet i udlandet, dvs. han/hun betaler for opkaldet fra Danmark og tilbage til udlandet. Prisen afhænger af hvilket land, modtageren befinder sig i.

Opkald i udlandet til et udenlandsk nummer

Du betaler for hele opkaldet. Prisen afhænger af hvilket land, du befinder dig i.

Opkald modtaget i udlandet fra et udenlandsk nummer

Du betaler for at modtage opkaldet i udlandet. Prisen afhænger af hvilket land, du befinder dig i.

Telefonsvarer

Brug af telefonsvarer indenfor EU-lande

Du betaler ikke længere for opkald der viderestilles til din telefonsvarer i Danmark, mens du opholder dig i et andet EU-land. Du betaler dog fortsat, hvis du ringer til din telefonsvarer for at aflytte beskeder.

Brug af telefonsvarer uden for EU-lande

Hvis du - efter at have haft din mobiltelefon med til udlandet - tjekker din telefonregning og opdager, at du er blevet opkrævet for to opkald på samme tid, er det ikke nødvendigvis en fejl.

Når du er i et land udenfor EU, er det dig, der betaler for de opkald, du får fra Danmark. Det gælder også opkald, som du ikke besvarer, f.eks. fordi telefonen er slukket eller uden for dækning, og som derfor viderestilles til telefonsvareren i Danmark. Her betaler du for to opkald, der finder sted næsten samtidigt:
   1 - Opkaldet fra Danmark til din mobiltelefon i udlandet 
   2 - Opkaldet fra din mobiltelefon til telefonsvareren i Danmark. Her takseres du for den tid der bruges, mens der indtales besked. Dette opkald takseres som et opkald fra det land du befinder dig i til Danmark.

Hvad gør jeg for at undgå at blive opkrævet for to opkald på samme tid?

Etabler ubetinget viderestilling (i stedet for betinget viderestilling)

Samtlige opkald til mobiltelefonen viderestilles nu direkte til telefonsvareren i Danmark. Med denne ubetingede viderestilling, vil du dog ikke modtage opkald i udlandet, men du kan godt selv foretage opkald fra udlandet. Læs i manualen til din mobiltelefon hvordan du gør.

Slå telefonsvarerfunktionen fra

Du slår din telefonsvarer fra sådan her:

  • Tast ##002# og ring op
  • Når den skal aktiveres igen, taster du **004*(nummeret til din telefonsvarer)# og ring op

 

Data

Skal du bruge data i udlandet, skal du desuden huske at sørge for at slå data-roaming til, som på mange telefoner som standard er slået fra. (Du gør dette i din telefons instillinger)
Data kan være dyrt i udlandet (især uden for EU) - Så tjek altid priserne inden du tager til udlandet.

Kan det betale sig at købe simkort i udlandet?

Rejser du inden for EU, så kan det næsten ikke betale sig, da priserne stort set er ens med de nye EU regler.

Rejser man uden for EU i længere tid, kan det være en god ide, at undersøge om det kan betale sig med et ekstra simkort til brug i udlandet. Minutprisen for at tale i mobil uden for EU kan løbe op i 30 kroner og dataprisen for 1 MB kan løbe op i over 100 kroner.

Undersøg på dit rejsemål, hvad et simkort koster - Det er ofte muligt at få et meget billigt simort med en del data, så du kan gå på internettet.

Wifi

Husk, at du også vil have mulighed for at koble dig på billig eller gratis Wifi i udlandet, og dermed gå på internettet via det - du kan naturligvis også sende beskeder via Messenger-tjenester eller føre samtaler, både tale og video, over Wifi.
Det er uden tvivl den bedste og billigste løsning, hvis du skal i kontakt med familien der hjemme.

SMS'er 

Standard-smileys, som denne blinke smiley ;-) fylder 3 tegn. Men hvis du  bruger de "humørikoner" eller "emojies", som kan hentes til de fleste smartphones, så kan de fylde en del mere - en enkelt "emojies" kan endda fylde mere end én SMS. Hvis du sender SMS'er fra udlandet, så er det en god idé at holde sig til de gode gamle smileys :-)

 

 Andre nyttige rejsetips:

Nyttige rejestips

Tast +45 foran telefonnummeret, når du ringer til Danmark fra udlandet

Ellers registreres og takseres dit opkald som et lokalt opkald i det land, hvor du befinder dig.

Vælg selv netværk

Tjek priserne fra de forskellige udenlandske teleselskaber inden du rejser, da det har forskellige priser, og vælg selv netværk når du er kommet frem. Læs i din manual til mobiltelefonen hvordan du selv vælger netværk.

Tænd og sluk mobilen når du er tilbage i Danmark

Så registreres du på det danske netværk. Ellers 'tror' mobilen stadig, at du er i udlandet og opkræver udlandspriser for alle opkald til din telefonsvarer

Ønsker du at hører mere om udlandspriser kan du kontakte Mit Tele kundeservice på tlf 7023 0600.

Læs om udlandspriser

Mit Tele ønsker jer et godt ophold i udlandet