Hastighed og Dækning

Mit Tele's netværk benytter både 4G, 3G, EDGE og GPRS dækning som alle understøtter hinanden.


Det hurtigste netværk er 4G. Hvis du befinder dig et sted udenfor for 4G og 3G dækning vil din mobil automatisk slå over på EDGE-netværket som har en lavere hastigheden i forhold til 4G og 3G netværket. 

Hastighed

Til dataoverførsel i Danmark, er netværket bygget op af fire teknologier, som er vist nedenfor. Netværk er vist med den forventet hastighed ved udendørs brug.

  • 4G med forventet hastighed på Download: 17-71 Mbit/s, Upload 5-43 Mbit/s (ved udendørs brug)
  • 3G med forventet hastighed på Download: 1-6 Mbit/s, Upload 0,5-1 Mbit/s (ved udendørs brug)
  • EDGE: 150 kbit/s
  • GPRS op til 30-40 Kbit/s

Forhold der kan have indflydelse på hastigheden

Med Mobil data vil den hastighed du oplever, når du benytter netværket, ikke altid være den samme som den teoretiske hastighed (Den maksimale hastighed, som mobilnettet kan levere, under optimale forhold). Der er mange faktorer, som kan forstyrre og dæmpe signalet, så den oplevede hastighed er betydelig lavere end den teoretiske.

Forhold der har indflydelse på signalet:

  • Skove og større bakker kan dæmpe signalet fra sendemasten.
  • Bygninger med meget beton, metal eller energiglas kan dæmpe signalet fra sendemasten.
  • Signalstyrken og dermed hastigheden på nettet er afhængig af afstanden til sendemasten.
  • Hastigheden på nettet påvirkes af antallet af brugere på den samme sendemast.

Mit Tele tilbyder abonnementer med Telia netværk.


Hvis du befinder dig i et område uden 4G/3G dækning, kommer du automatisk over på det tilgængelige mobilnet (GSM net). Dataoverførsler, der foretages i 4G/3G dækningsområde, vil automatisk fortsætte i det tilgængelige net, når du bevæger dig uden for 4G/3G nettet. Der vil dog kunne opleves en kort afbrydelse, og herefter vil dataoverførslen ske med den hastighed, som er landsdækkende for GPRS.  For videoopkald betyder et skift i net, at opkaldet afbrydes.

Teknisk info om netværkstyperne:
 

4G (LTE)

Telias 4G netværk er blevet udbygget i de seneste år, så det nu dækker 95% af befolkningen Ved 4G kan der forventes en teoretisk hastighed på download 17-71 Mbit og upload 5-43 Mbit. Med Telias EDGE-netværk er der en forventet teoretisk hastighed på 150 kbit/s, og det dækker i dag 99% af Danmarks befolkning. (Ved udendørs brug)

4G (4. genarationsnetværk) er videreudvikling af 3G nettet. 4G kaldes også LTE (Long Term Evolution). 4G giver høj internet hastighed på det mobilebredbånd. Nogle steder vil hastigheden på det mobile internet være højere end på en almindelig bredbåndsforbindelse. For at modtage 4G skal dit hardware understøtte 4G teknologien. Alle nyere telefoner og tablets med Simkort i kan modtage 4G.

3G 

3G (3. generationsnetværk) er en videreudvikling af GSM mobilnet (2G). Med Turbo 3G kan du surfe på internettet med bredbåndshastighed og downloade f.eks. musik, spil, tv-programmer, ringetoner, nyheder og sportsresultater. Du kan sende lange e-mails, selv med flere vedhæftede filer, og du kan foretage videokald, hvor man kan se hinanden i mobiltelefonens display, når man taler sammen. Alt dette direkte fra din 3G mobiltelefon. 

Turbo 3G har en teoretisk hastighed på op til 4 Mbit/s, men reelt kan du i gennemsnit forvente hastigheder mellem 1,0 - 1,5 Mbit/s. Du kan opnå upload hastighed op til 384 Kbit/sek.

EDGE netværket

EDGE er en udbygning af GSM-nettet, som muliggør langt højere hastigheder. EDGE er lige som GSM også det man i dag kalder 2G netværk. Med EDGE vil den teoretiske hastighed kunne komme op på 237 Kbit/s. Den normalt oplevede hastighed på EDGE vil være 150 kbit/s, når du sender information. Vi dækker ca. i dag 99% af Danmarks befolkning med EDGE.

GSM

Er det klassiske netværk. GSM benyttes primært til tale og betragetes som 2G netværk. Datahastighederne med GSM er ikke så hurtigt og man vil derfor have en teoretisk hastighed op til 30-70 Kbit/s.

Kontakt Mit Tele

Vil du vide mere kan du med fordel kontakte Kundeservice på 7023 0600.